Brownie

czas przygotowania: 10 minut

brownie
 

składniki:

metoda:

  • połącz czekoladę wraz z masłem na bain–marie 
[kąpiel wodna]

  • nie przegrzej czekolady, roztopiona powinna mieć temperaturę, którą wytrzyma Twój palec :)

  • w międzyczasie na wysokich obrotach połącz rapadurę wraz 
z jajkami, aż do osiągnięcia konsystencji kogla-mogla 
[tego z naszego przepisu na zimowy kogel-mogel :)]

  • następnie wsyp sól do jajek i stanowczym tempem wlej 
czekoladę do jaj, dokładnie łącząc trzepaczką obie masy

  • przełóż wszystko do przygotowanej foremki

  • stuknij foremką kilkukrotnie w stół i prosto do pieca 
[150°C] na kwadransik

  • otwórz piec na oścież i pozwól ostudzić się kolejny kwadrans

  • teraz na blat, do całkowitego ostygnięcia i na noc do lodówki

  • zjedz w temperaturze pokojowej [on] lub na zimno [ona] :)

bon appétit!

 

PS brownie piekliśmy w wyłożonej papierem foremce o śr. 24 cm,
polecamy podać z kwaśną śmietaną, sosem owocowym i kruszonką

Previous
Previous

Pasta jajeczna i domowy mayo