Pasta jajeczna i domowy mayo
czas przygotowania: 7 minut
domowy mayo
czas przygotowania: 5 minut
składniki:
2 żółtka
7 g soku z cytryny
7 g musztardy Dijon
400 ml oleju z pestek winogron
Fleur De Sel naturalna [według uznania]
biały Muntok [według uznania]
metoda:
żółtka, sok z cytryny i musztardę połączyć trzepaczką, wolnym strumieniem dolewać olej, ciągle mieszając
na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania
pasta jajeczna
czas przygotowania: 2 minuty
składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1-2 łyżek mayo
szczypiorek [według uznania]
Fleur De Sel naturalna [według uznania]
metoda:
połączyć widelcem wszystkie składniki
dodać Fleur De Sel naturalną i pieprz czarny Kâmpôt
zjedz w temperaturze pokojowej [ona] lub na zimno [on] :)
bon appétit!